Plan Woningbouw Stokkum (update)

30/8/2018Plan Woningbouw Stokkum (update)

Als St. Dynamiek Stokkum zijn wij blij dat er ontwikkelingen zijn die een impuls zullen geven aan het behoud van de leefbaarheid in Stokkum. Al vele jaren wordt er gesproken over woningbouw, maar tot op heden was daar nog nooit een zo concreet plan.

2 Lokale partijen, zijnde Lammertink Markelo BV ( Loonbedrijf + Grond- en sloopwerken ) en Bouwbedrijf Oonk – Noteboom, hebben de handschoen opgepakt en een plan ontwikkeld voor de bouw van enkele woningen (ca 20 gefaseerd) aan de rand van Stokkum.

De locatie is het perceel (ca. 9.000 m2) aan de oostzijde van Stokkum in de hoek van Brinkweg -Stokkumerweg. Het plan behelst een gefaseerde bouw van ca. 20-tal woningen waarbij het uitgangspunt is, dat de te bouwen woningtypes aansluiten bij de vraag vanuit de Stokkumse gemeenschap, d.w.z. starterswoningen, twee onder 1 kap, vrijstaand en mogelijk ook een paar grondgebonden seniorenwoningen.

Naast het feit dat wij als St. Dynamiek Stokkum deze ontwikkeling ondersteunen, staat ook de gemeente Hof van Twente in beginsel positief tegen dit soort plannen van binnenuit, mits er naar vraag en behoefte gebouwd wordt.

Als het plan doorgang mag vinden wordt bij de uitgifte van de bouwkavels voorrang verleent aan inwoners / gebondenen aan de Buurtschap Stokkum. Er zal zelfs een korting van de grondprijs toegepast worden in relatie tot de uitgifteprijzen van de gemeente Hof van Twente voor Markelo.

Voor wat betreft de vrije kavels wordt er geen bouwclaim door een bouwbedrijf opgelegd dus aannemer naar keuze van de koper(s) ; dit laatste geldt niet voor de te bouwen starterswoningen omdat die gerealiseerd worden in clusters van 3 of 4 onder 1 kap .

Er is een eerste planopzet gemaakt door Ingenieursbureau EELERWOUDE uit Goor, maar dit is nog niet meer dan een “praatplan” welke nog afstemming behoeft met de gemeente en de Stokkumse gemeenschap.

Dinsdag 28 augustus is er een inloopavond geweest voor de direct omwonenden; de stemming was niet positief maar dat valt te begrijpen in dit stadium. De direct aanwonenden langs de Brinkweg (9 t/m 17 en Stokkumerweg 26) krijgen ter compensatie een strook grond aangeboden ter breedte van 5 meter om daarmee hun achtertuinen te kunnen vergroten waardoor de afstand tot de nieuwbouw toeneemt.

Op donderdag 20 september zal er een bredere informatie avond worden belegd in “het Gebouwtje”, waarvoor alle inwoners van Stokkum zullen worden uitgenodigd.

Nadere info volgt…


Terug naar het nieuwsoverzicht
Marcel Tetteroo vertelde over weidevogels tijdens de koffieochtend

Marcel Tetteroo vertelde over weidevogels tijdens de koffieochtend

12/7/2024Bron: KOMIOK StokkumAfgelopen woensdag vertelde Marcel Tetteroo van de stichting Weidevogels Hof van Twente over hun…
Allen droog overgekomen bij de fietstocht

Allen droog overgekomen bij de fietstocht

7/7/2024Bron: KOMIOK Stokkum50 mensen fietsten de mooie route richting Noordijk die de mannen van de Komiok uitgezet hadden.…
Stokkums biljarttournooi 2024

Stokkums biljarttournooi 2024

5/7/2024Bron: KOMIOK StokkumVanaf de eerste week van september zal er weer een Stokkums biljarttoernooi van start gaan. De…
Start seizoen 24/25 met de barbecue

Start seizoen 24/25 met de barbecue

2/7/2024Bron: KOMIOK StokkumOok dit jaar starten we het seizoen met een BBQ Zondagmiddag 1 september om 15.00 uur, komiok op…