Seizoen 2016 / 2017

éTOP

Tijdens de eerste Koffieochtend in het Nieuwe Jaar, in de Huiskamer van het Gebouwtje, waren er ook nu weer meer dan 25 gezellige bezoekers. En gezellig werd het, naast de koffie, werd door het top duo Dika en Hendrik Greven, lekkere Worteltjescake geserveerd. De ene groep bleef daarop gezellig keuvelen, terwijl een aantal heren het voortouw namen aan het biljart.

Deze gezellige ouderen activiteiten in het Gebouwtje zijn alleen mogelijk, dankzij de inzet van vele vrijwilligers… waarvoor de hartelijke dank!! Op woensdag 25 januari a.s. (week 4) staat wederom de koffie klaar, van 9.45 tot 11.30 uur in het Gebouwtje en iedereen is welkom ! Komt u ook de volgende keer? Op de EVEN weken op woensdag.

      

éTOP

Kom elkaar het beste wensen voor 2017 op 6 januari 2017 vanaf 20:00 uur. Naast de gezellige gesprekken met een drankje erbij, is er deze avond natuurlijk ook een bijzonder optreden.

Dit keer hebben we Rich Magic gevraagd naar Stokkum te komen. Goochelaar Rich Magic staat garant voor absolute topkwaliteit en bijzonder entertainment van hoogstaand niveau. Zijn jarenlange ervaring zorgt ervoor dat u een bijzondere avond zult beleven, waar nog lang over nagepraat zal worden.

Deze moderne artiest presenteert een frisse act met magic, mindreading en zakkenrollen. Hij zal ons deze avond verbazen met een podium act, maar ook met bijzondere trucs terwijl hij rondloopt in de zaal. KOMIOK? Vast wal!!

ER ZIJN NOG ENKELE KAARTEN BESCHIKBAAR
neem even telefonisch contact op met Erna Tijdink Tel: 06-30067900 na 17:00 uur.

éTOP

Op donderdag 15 december vanaf 19.30 uur kun je een kerstbloemstuk komen maken in het Gebouwtje. De avond wordt begeleid door Alies Woestenenk, eigenaresse van Flower Art.

Zie het voorbeeld, van wat je gaat maken (Klik op de afbeelding voor
een grotere weergave).

Je kunt dit jaar kiezen uit de kleuren rood of wit.

Aub. vooraf opgeven welke kleur je wilt maken. Wordt er niet gekozen, dan gaan we er vanuit dat je een wit bloemstuk wilt maken. Het belooft een gezellig avond te worden. En aan het eind gaat iedereen met iets moois naar huis.

Kosten voor deze avond zijn 25 euro per persoon. Dit is inclusief alle materialen.

Geef je uiterlijk 8 december op hier via dit opgave-formulier of bij Annemieke Immink op 06-10273311 of per email secretariaat@stokkum.info.

 

Bij verhindering 48 uur vooraf afmelden, anders zijn we genoodzaakt de gemaakte kosten in rekening te brengen.

éTOP

Betere communicatie, een helder doel, scherpere profilering, USP's, initiatief nemen en promotiemiddelen. Zomaar een greep uit de thema's welke afgelopen donderdagavond op tafel kwamen tijdens de Stokkumse ondernemerssessie.
Dit sloot aan op een tweetal eerdere sessies met diverse commissieleden en aantal betrokken inwoners. Tijdens deze sessies - op initiatief van het bestuur van Het Gebouwtje- stond leefbaarheid en dynamiek in Stokkum centraal. Wat is er goed en wat kan beter? Uit alle sessies kwam naar voren dat activiteitencommissie Komiok goed werk levert door met een gevarieerd programma van activiteiten verschillende doelgroepen aan te spreken.

Tijdens de ondernemerssessie werd er ook kort teruggeblikt op de eerste ouderen koffieochtend van afgelopen woensdag. Een initiatief, welke het eerste tastbare resultaat is van de eerdere sessies.

Daarnaast werd het wederom duidelijk dat er in Stokkum binnen diverse groepen de nodige activiteiten zijn, maar dat daar niet optimaal over gecommuniceerd wordt. Een foto en berichtje aanleveren om stokkum.info te zetten schiet er te vaak bij in. Dit is een belangrijk aandachtspunt, dat ook onderschreven werd door de aanwezige ondernemers.

Er is ook nadrukkelijk belangstelling voor het reilen en zeilen van de OBS Stokkum. De groep kinderen en daarmee ook ouders die direct verbinding hebben met de school wordt kleiner, daarmee ook de spilfunctie.

Daarbij heeft de OBS ook een duidelijke verbinding met de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van Stokkum voor jongeren / jonge gezinnen. Zijn er voldoende woningen beschikbaar voor deze groep? Kan de Stokkumse gemeenschap zelf een actieve rol hierin spelen door initiatief te nemen?

Initiatief nemen geldt ook voor de promotie van Stokkum. De eerste voorbereidingen voor een nieuwe “www.stokkum.info” zijn al gestart. Naast het infomeren van de inwoners dient dit ook een visitekaartje te zijn voor iedereen met interesse in ons mooie Stokkum. Prachtige natuur, boeiende historie, veel afwisseling, een gunstige ligging, fijne saamhorigheid en de - nog te onzichtbare- dynamiek, zijn toch absoluut sterke punten, waar we trots op mogen zijn.

Waarom staat er nog geen promotiebord in Stokkum om dit alles te laten zien.... en als we toch bezig zijn is het dan niet logisch om een - nieuw- logo voor Stokkum te ontwerpen. Er zijn voldoende creatieve jongens en meiden in Stokkum met vaardigheden op dit terrein.

Laten zien wat Stokkum in huis heeft en samen initiatief nemen om de leefbaarheid van Stokkum op de kaart te zetten bleek de rode draad van deze ondernemerssessie. En daarmee is ook het toekomstig doel helder! En een doel geeft altijd meer resultaat.

Het bestuur van Het Gebouwtje zal tijdens het bezoek van het college van B&W van HVT op 6 december dit doel en een aantal ideeën alvast onder de aandacht brengen. Dit geeft extra draagvlak en het sluit ook aan bij de hedendaagse bottom-up aanpak.

Tot slot. Dat de ondernemers elkaar veel te vertellen hadden vertaalde zich ook naar het spontane idee om een “Stokkums ondernemerscafé” te starten. Naast gezellig bijpraten zal er ook per avond een ondernemer centraal staan, die inzicht geeft in zijn of haar business. Met 65 ondernemers in totaal, waarvan 31 agrarische ondernemers, is er voldoende voedingsbodem in Stokkum aanwezig om hier ook iets dynamisch van maken.
 

St. het Gebouwtje Stokkum

éTOP

Op donderdag 27 oktober vanaf 20:00 uur komt Ria Voortman ons van alles laten zien over Tupperware. En we mogen ook zelf mee doen. Die avond laat ze ons zien, hoe je met de verschillende Tupperware producten, heerlijke koude en warme gerechten kunt maken. Dit kan zowel in de oven, magnetron als met de verschillende andere producten van Tupperware.

Er is 27 oktober plek voor ongeveer 20 personen. Dus geef je uiterlijk vrijdag 21 oktober op en kom lekker een avond gezellig kokkerellen.

Opgeven kan via de Ticketlink van dit evenement, of per email naar: secretariaat@stokkum.info, of telefonisch bij Annemieke Immink 06-10273311 tussen 18:00 en 19:30 uur. Bedenk wel VOL-IS-VOL !!

éTOP

Begunstigd door het mooie zomerweer hebben we weer een goed geslaagde Stokkumse Buurtreis gehad. Dit keer hebben we het uiterste zuiden van Limburg bezocht.

Na een heerlijke koffietafel in Eijsden, hebben we samen met een kundige gids een rondrit door de Belgische en Duitse Grensstreek gemaakt. Het was een prachtige tocht met af en toe een uitstapje en een goede uitleg van onze gids.

De rondrit hebben we beëindigd met een gezellig samenzijn bij de Wilhelminatoren in Vaals. Hier was er ook gelegenheid om de vernieuwde uitkijktoren te bezoeken, met een Skywalk op 34m hoogte. Op de terugreis hadden we nog een tussenstop, met eigen gebakken cake en koek en een lekker drankje.

Bij terugkomst in Markelo stond bij de Haverkamp alles al weer klaar voor een heerlijk diner ter afsluiting. Al met al weer een prachtige Stokkumse buurtreis, anno 20 september 2016. Deelnemers allen bedankt!!

Stokkumse Reiscommissie

 

éTOP

Wat mogen we toch blij zijn met zoveel bedrijvigheid in Stokkum. We zijn dan ook trots dat we u dit jaar opnieuw mogen uitnodigen voor een bedrijfsbezoek in de regio.

Op zaterdag 1 oktober gaan we naar Selo in Oldenzaal. Willibrord Woertman heet ons dan van harte welkom in zijn bedrijf.

Selo levert en implementeert machines, installaties en systemen, die ingezet worden om producten te bewerken en verpakken. Ze zijn werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie, farmacie, non-food en diervoeding sector.

Ook dit jaar is er de mogelijkheid met de bus te gaan. We verzamelen om 10:00 uur bij Het Gebouwtje.
De bus vertrekt uiterlijk 10:15 uur.

Bij aankomst staat ons een vol programma te wachten met een inleiding, een rondleiding en een afsluitende broodmaaltijd. Vooraf vragen wij voor deze dag geen bijdrage. Maar we verzoeken u aan het eind van de reis om een vrije bijdrage om de onkosten te dekken.

Opgeven graag uiterlijk dinsdag 27 september. Dit kan direct via de Ticketlink hier, of telefonisch bij Erna Tijdink Tel: 06-30067900 na 17:00 uur.

éTOP

Het is eindelijk zo ver. Na een periode van voorbereiden, is afgelopen zomer het biljart in Het Gebouwtje geplaatst. Het ziet er ontzettend mooi uit en we hopen dat vele buurtgenoten er gebruik van gaan maken.

De in gebruik name van het Biljart willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Op vrijdag 23 september geven we dit dan ook een feestelijk tintje met een officiële openingsavond.

We hebben de bekende biljarter Hans Klok gevraagd ons die avond te begeleiden. Hans speelt in meerdere Nederlandse en Duitse competities. Hij verzorgt door het hele land workshops en lessen over biljarten.

Hij zal ons iets vertellen over de verschillende vormen waarin biljart gespeeld kan worden. En ook het mentale spel erachter.

Natuurlijk is het de bedoeling dat er ook zelf gespeeld kan worden. We hopen jullie dan ook in grote getalen te zien.

Vanaf 20:00 uur staat de koffie klaar.

Dus hopelijk tot ziens!

Met vriendelijke groet
Stokkumse Activiteiten Stichting Komiok

éTOP

De reiscommissie Stokkum heeft voor dit jaar weer een prachtige en voor iedereen toegankelijke dagtocht georganiseerd waarin we veel zullen horen en zien en weinig hoeven te lopen..

Het programma voor dinsdag 20 september is als volgt :
8.00 uur : Vertrek vanaf café de Haverkamp te Markelo
(bus staat er om 7.45 uur)

Via een mooie route gaan we deze keer Zuid Limburg en een stukje België verkennen. Onze eerste stop is in Tegelen. Hier gezellig koffiedrinken met natuurlijk de Limburgse vlaai. Dan gaan we richting drielandenpunt Vaals. Nadat we deze prachtige omgeving hebben verkend gaan we in Vaals onze altijd gezellige en goed verzorgde koffietafel gebruiken..

Na de lunch gaan we onder leiding van een ervaren gids een heel interessante tour maken door het land van onze Zuiderburen: België. Om ong 16.00 uur zijn we terug in Vaals waar we even gezellig napraten over alles wat we gehoord en gezien hebben.

Om ong.19.30 uur zijn we terug in Markelo waar we door de Haverkamp weer worden verrast met een heerlijk diner.

Voor deze heel interessante en vast ook boeiende Stokkumse reis, hopen we weer voldoende deelnemers te mogen begroeten.

Zoals altijd hebben we ook deze keer weer ons uiterste best gedaan om de prijs voor deze geheel verzorgde dagtocht zo laag mogelijk te houden en ze bedraagt ditmaal € 75,- per persoon (graag bij opgave te voldoen).

Opgave voor deze heel boeiende en prachtige reis graag vòòr dinsdag 13 September a.s. bij één van onderstaande commissieleden.

De Reiscommissie
Hendrik Greven / Jan ten Hove/ Dirk Schreurs/ Wil Pasman
 

éTOP

Op Zondag 18 september kan er weer heerlijk gewandeld worden door de prachtige buurtschap Stokkum. Die dag organiseren we onze "Hap en Stap".

We hebben dit jaar één route van ongeveer 7 kilometer. Tijdens de wandeling wordt er natuurlijk niet alleen gestapt. Ook hebben we een aantal leuke stops met een hapje erbij. En aan het eind van de route kunt u natuurlijk nog gezellig even nazitten bij Het Gebouwtje.

U kunt starten tussen 11.00 - 12.00 uur bij Het Gebouwtje. Stokkumerweg 40 in Markelo. De kosten zijn 8,50 Euro per persoon. Kinderen van de basisschool 6,00 Euro.

Opgeven graag uiterlijk woensdag 14 september. Dit kan per email naar: secretariaat@stokkum.info, hier direct via de site, of telefonisch bij
Annemieke Immink 06-10273311 tussen 18:00 en 19:30 uur.

éTOP