OBS Stokkum

Stichting Platform Buurtschappen Hof van Twente

  • Het Platform Buurtschappen Hof van Twente bestaat al sinds 13 juni 2002. De aanleiding tot de oprichting bestond uit het feit dat de gemeente een Plattelandsstichting wilde oprichten, waar de gezamenlijke buurtschappen zitting in konden nemen. Alle reden om die buurtschappen bij elkaar te halen en afgevaardigden te kiezen.

    In de loop der jaren werd het Platform Buurtschappen steeds meer aanspreekpunt voor de gemeente enerzijds en voor de besturen van de buurtschappen anderzijds. De onderlinge band werd sterker en de noodzaak om zaken formeel vast te leggen werd ingezien. Er werd besloten tot oprichting van een stichting. Stokkum maakt ook deel uit van dit Platform.

IJsclub De Zilvermeeuw Stokkum

 


Stichting De Hofmarken (beeldbank)
  • De Stichting  is een samenwerkingsverband van de heemkundeverenigingen in Ambt-Delden, Delden, Diepenheim, Goor en Markelo, de tegenwoordige gemeente Hof van Twente.
    De beeldbank bevat o.a indexen op de krantenknipsels van alle heemkundeverenigingen in de gemeente Hof van Twente, een grote collectie foto's en knipsels met personen, gebouwen en gebeurtenissen vanaf het eind van de 19e eeuw laten de geschiedenis van de Hof van Twente herleven. U gaat terug in de voltooid verleden tijd en waant zich weer even onderdeel daarvan. Zoek op trefwoorden als familienaam of Stokkum en u zult versteld staan van de resultaten. Veel succes.
    Heeft u een leuke foto gezien, laat dan even een berichtje achter op ons Gastenboek.

Markelo.startpagina.nl

  • Markelo heeft sinds kort zijn eigen Startpagina met vele interessante links. Dat is dan ook de reden dat wij deze link hier hebben opgenomen.