Boeiend eerste jaar Dynamiek Stokkum

17/12/2018Boeiend eerste jaar Dynamiek Stokkum

Dynamiek Stokkum kijkt terug op een boeiend en intensief eerste jaar. De formele oprichting, eind 2017, liep gelijk op met de lancering van de vernieuwde website van en voor Stokkum. www.stokkum.info speelt een belangrijke rol in de informatievoorziening binnen ons veelzijdige buurtschap. Veel commissies maken grif gebruik van mogelijkheid om op eenvoudige wijze nieuws door te geven en/of zelf te plaatsen. Ook worden steeds vaker leuke nieuwtjes door inwoners doorgegeven voor plaatsing op de site of Facebookpagina. Dat is mooi en laten we zo door gaan! Want dit geeft de dynamiek in Stokkum goed weer en het is ook een visitekaartje voor de buitenwereld.  Wij vinden Communicatie een belangrijk thema en zullen daar in het nieuwe jaar ook de nodige aandacht aan schenken. Zo hebben we plannen om mooie routes en foto’s/beelden (zelfs een video is in de maak!) ook online een plek te geven.

Rondom een ander aandachtsgebied van Dynamiek Stokkum is er ook het nodige in beweging. Woningbouw, al jaren een onderwerp van gesprek binnen Stokkum,  o.a. om jongeren een mogelijkheid te geven om hier te kunnen -blijven- wonen is een stuk concreter geworden. In het eerste maanden van 2018 hebben we als bestuur een stevige, eerste inventarisatie hieromtrent gedaan. Deze zomer kwam los van deze verkenning het bouwplan van de ondernemerscombinatie; Oonk-Noteboom, Lammertink en De Keuijer in beeld. Dit zorgde voor de nodige reuring in Stokkum en de directe omgeving en zeker ook bij de omwonenden. Op een zeer drukbezochte informatieavond op 20 september in  het Gebouwtje werd er -onder regie van Dynamiek Stokkum- extra toelichting  gegeven door alle betrokkenen en was er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het delen van gevoelens en inzichten. De enquête onder alle Stokkumers (gehouden in de 2 weken voor deze avond) gaf de aanwezigen ook het nodige extra inzicht. Ondertussen is er op opbouwende wijze een vervolg gegeven aan deze avond door een gesprek van de omwonenden met de bouwondernemers en de Gemeente. Wordt zeker vervolgd in 2019.

Dan de avond voor de Ondernemers, want in Stokkum hebben we er daar meer dan 70 van.  De eerste avond met als thema marketing en communicatie vond plaats op 28 mei en smaakte zeker naar meer. Ondernemers onder u; noteer alvast 21 maart, dan zoomen we in op het thema automatisering (melkrobot), personeel & trends. 

De 4e pijler van Dynamiek Stokkum is Profilering. Met alle activiteiten rondom bovenstaande thema’s profileert Stokkum zich al aardig. Voor het nieuwe jaar hebben we plannen om bv. routes, bijzondere plekken of gebouwen nog zichtbaarder en vindbaarder te maken. Kwestie van opletten dus.

Rondom het laatste aandachtsgebied Duurzaamheid zijn er geen concrete stappen gezet. Neem het ons niet kwalijk, we hadden de handen al aardig vol met de andere zaken. 

Al met al kijken we terug op een dynamisch jaar, waarin een mooi fundament voor de toekomst is gelegd. We bedanken iedereen - die op welke wijze dan ook een rol hebben gespeeld  bij de ontwikkeling en realisatie – voor hun inspanningen. En schroom niet om tips en ideeën ten aanzien van een nog dynamischer Stokkum aan ons door te geven. Want Stokkum; dat zijn we samen.  Een gezond en boeiend 2019 toegewenst.

Mark Oude Luttikhuis (voorzitter)
Kim Groot Roessink (secretaris)
Jorien Brinkers (penningmeester)
Willibrord Woertman
Jan ten Hove
Henk Veltkamp
Jarno Greven


Terug naar het nieuwsoverzicht
Marcel Tetteroo vertelde over weidevogels tijdens de koffieochtend

Marcel Tetteroo vertelde over weidevogels tijdens de koffieochtend

12/7/2024Bron: KOMIOK StokkumAfgelopen woensdag vertelde Marcel Tetteroo van de stichting Weidevogels Hof van Twente over hun…
Allen droog overgekomen bij de fietstocht

Allen droog overgekomen bij de fietstocht

7/7/2024Bron: KOMIOK Stokkum50 mensen fietsten de mooie route richting Noordijk die de mannen van de Komiok uitgezet hadden.…
Stokkums biljarttournooi 2024

Stokkums biljarttournooi 2024

5/7/2024Bron: KOMIOK StokkumVanaf de eerste week van september zal er weer een Stokkums biljarttoernooi van start gaan. De…
Start seizoen 24/25 met de barbecue

Start seizoen 24/25 met de barbecue

2/7/2024Bron: KOMIOK StokkumOok dit jaar starten we het seizoen met een BBQ Zondagmiddag 1 september om 15.00 uur, komiok op…