Buurtschapsavond College van B&W HvT erg succesvol verlopen

4/7/2019Buurtschapsavond College van B&W HvT erg succesvol verlopen

Afgelopen donderdagavond 4 juli 2019 is op uitnodiging van Dynamiek Stokkum het voltallige College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Hof van Twente langs geweest voor de Buurtschapsavond. Deze wordt één keer in de vier jaar gehouden. Een groot aantal Stokkummers waren op de uitnodiging afgekomen en kregen een interessante en gevarieerd programma voorgeschoteld.

Verschillende agendapunten (zie presentatie) kwamen aan de orde en Jan begon, na iedereen welkom te hebben geheten, met een korte uitleg over de doelstellingen van Dynamiek Stokkum, met daarbij nadruk op de USP, de "Onmeunige Starke Punten", van Stokkum.

Vervolgens kwam natuurlijk het "Woningbouwplan" in Stokkum aan de orde. Na een korte inleiding door Willibrord reageerde Wethouder Pieter van Zwanenburg namens de Gemeente met; dat zij zeer content zijn met de plannen en met name de wijze waarop ze tot stand zijn gekomen. Dat de plannen terug gebracht zijn van 20 naar 10 had te maken met de schaalbaarheid en inschattingen van de Stedebouwkundige. Aansluitend was er nog gelegenheid voor Hendry van Ittersum, de nieuwe ErvenCoach, om zich even voor te stellen.

In het kader van "duurzaamheid" heeft Agnes Maas van Energiek Elsenerbroek tips en suggesties gegeven; hoe je als buurtschap om kunt gaan met het verminderen van het energieverbruik. Waarna Marianne Hutten van Hofkracht het stokje van haar overnam met meer pratische tips en mogelijkheden (zie ook hier haar presentatie).

In het kader van "Veilig Ondernemen" vertelde Burgemeester Ellen Nauta wat we kunnen doen bij verdachte situaties van leegstaande panden. Bijvoorbeeld wat herkenbaar is bij het kweken van een plantage.

Jarno en Kim hebben toegelicht wat de profileringsplannen van Dynamiek Stokkum zijn. Zo wil Dynamiek graag een nieuw informatiebord bij het Gebouwtje, een nieuw "Ommetje van Stokkum", waarbij gewandeld wordt langs mooie plekjes waar je anders niet snel komt. Stokkum is naast de website ook te zien/volgen via Instagram (@mooistokkum) en Rowin Veneman (Venefly) is bezig om een promotievideo van Stokkum te maken, waarvan we al even een "Sneak preview" kregen. 

In Stokkum zijn nog twee onbewaakte spoorwegovergangen. Wethouder Harry Scholten gaf aan dat de gemeente  met Prorail in overleg is, wat te doen met deze overgangen. Eén van deze (Stokkumervlierweg) zal naar alle waarschijnlijkheid worden gesloten terwijl de andere (Kooidijk) waarschijnlijk een fietstunnelvariant krijgt.

Tussen de onderwerpen door hebben alle aanwezigen een korte communicatiequiz gemaakt over Stokkum/de Gemeente Hof van Twente. Tijdens het afsluitende  informele gedeelte was er nog ruimschoots gelegenheid om met de collegeleden en aanwezige ambtelijke staf van gedachten te wisselen.

Kortom het was een zeer geslaagde en informatieve avond.

Namens Dynamiek Stokkum allen bedankt voor jullie komst!!

Foto's


Terug naar het nieuwsoverzicht
Discoavond 20 mei '22 - Komiok Kids

Discoavond 20 mei '22 - Komiok Kids

23/5/2022Bron: KOMIOK StokkumAfgelopen vrijdagavond 20 mei was het dan zover, de eerste activiteit van Komiok Kids. Een echte…
Stokkums Darttoernooi - 13 Mei -

Stokkums Darttoernooi - 13 Mei -

15/5/2022Bron: KOMIOK StokkumStokkums Darttoernooi, Afgelopen vrijdagavond werd het Stokkums Darttoernooi gehouden in het…
Nieuwsbrief Mei '22

Nieuwsbrief Mei '22

12/5/2022Bron: KOMIOK StokkumEr is weer een nieuwe nieuwsbrief verspreid in Stokkum. Hierin staat wat vermeld over de nieuwe…
Welkom in het Stokkumsebrook Yinthe

Welkom in het Stokkumsebrook Yinthe

12/5/2022Bron: Over StokkumersOp 6 mei kreeg stokkum er een nieuwe bewoonster bij. Ilona en Wouter werden de ouders van een heel…