Dagbesteding “De Oude Klare”

24/2/2021Dagbesteding “De Oude Klare”

Marjolijn Vennebekken is in de coronatijd op een heel leuk idee gekomen om haar bedrijf een nieuwe invulling te geven.
Zoals jullie al via verschillende kanalen hebben kunnen lezen gaat Marjolijn een dagbesteding aanbieden voor mensen met dementie.
Zij heeft voor ons een mooi stuk geschreven hoe haar wens tot stand is gekomen,

 

 

24 februari 2021

Mijn dag staat op de kop; zoveel berichten op Facebook en privé. Het is onbeschrijfelijk wat er door je heen gaat als je alle lieve en mooie berichten leest. Gelukkig heb ik het geluid van de meldingen uit staan, anders zou ik er een lied van kunnen maken.

Woensdag 24 februari is de dag dat we openbaar hebben gemaakt dat we een dagbesteding openen voor dementerende mensen. Met de naam “De Oude Klare”. Vanaf vorig jaar augustus kreeg mijn wens vorm. Samen met mensen uit het vakgebied hebben we de eerste belangrijke stappen gemaakt. Nooit verwacht dat het dit teweeg zou brengen.

Vandaag staat het gesprek met casemanager Monique van Carint op de planning. Dit gesprek is voor  ons heel belangrijk omdat Monique en haar collega’s (casemanagers) het eerste contact zijn met onze cliënten. Goed voorbereid gaan we het gesprek in.

Een uur later zit onze Teams-vergadering erop. Mariëlle Bus (directeur wonen met zorg bij Sensire,  Elise Lentjes (mantelzorgmakelaar) en ik hebben uitgebreid verteld wie we zijn en wat we graag willen bijdragen aan mensen met dementie, jong of op leeftijd.

 

Wat bieden wij?

Een plek waar mensen met dementie zichzelf kunnen zijn én blijven door de regie in eigen hand te houden. Wij werken vanuit de wens van de cliënt en daarnaast ontzorgen wij de mantelzorgers.

In alles wat wij doen en aanbieden, stimuleren wij de nog aanwezige vaardigheden van onze cliënten op hun eigen kracht, hierbij is onze omgeving niet stigmatiserend. In het overleg over de invulling van het dagprogramma bespreken we eerdere hobby’s en/of werkzaamheden van de persoon in kwestie, zodat we deze bij ons tot hun recht kunnen laten komen. Om te onderstrepen hoe serieus wij de regie van de mens met dementie nemen, heeft het onze voorkeur de dagbesteding aan te bieden op grond van het persoonsgebonden budget.

Wij bieden zowel de middag- als de avondmaaltijd aan. Het is ook mogelijk om als mantelzorger de avondmaaltijd met ons te nuttigen. Een moment om de dag met ons samen af te sluiten.

De dagbesteding is van 10:00 tot 18:00 uur of van 11:00 tot 19:00 uur.

Als er ondersteuning gewenst is in het vervoer naar ons toe en weer naar huis, dan kunnen wij hier zeker iets in betekenen (mits de afstand dit toelaat).

 

Leuk om te weten

De naam “De Oude Klare” kwam in onze allereerste ontmoeting op tafel met verwijzingen naar de jonge borrel van Hooghoudt en de heldere momenten van onze cliënten. De directeur van Hooghoudt heeft ons een zestal verschillende flessen jenever als geschenk overhandigd en hoopt op een mooie toevoeging van ons aan de maatschappij.

 

Marjolijn bedankt en wij wensen jou heel veel succes!

namens KOMIOK

Foto's en de Flyer


Terug naar het nieuwsoverzicht
Oud papier brengen Za.10 t/m Do.15 april

Oud papier brengen Za.10 t/m Do.15 april

7/4/2021Bron: OBS StokkumDoor de aanhoudende strengere (misschien wel de laatste) Coronamaatregelen en natuurlijk met zorg…
Dirk & Truus Dijkman 40 Jaar getrouwd

Dirk & Truus Dijkman 40 Jaar getrouwd

3/4/2021Bron: Over StokkumersWat een feestelijke dag zou moeten zijn vandaag, werden ze vanmorgen overvallen onder hun drukke…
Paastasje voor de kinderen

Paastasje voor de kinderen

1/4/2021Bron: KOMIOK StokkumVandaag hebben we namens KOMIOK de kinderen van de OBS Stokkum een paastasje uitgereikt, omdat we…
Ter inzage: Bestemmings- en ontwerpplan voor nieuwbouw

Ter inzage: Bestemmings- en ontwerpplan voor nieuwbouw

23/3/2021Bron: Wonen in StokkumReeds aangekondigd, maar nu ook op papier (en deze week ook in Het Hofweekblad): het ontwerp…