De zondag van het Stokkums Feest

3/6/2024De zondag van het Stokkums Feest

Al vroeg waren de KOMIOK leden in de weer om alles weer in gelegenheid te brengen voor het Fruhshoppen op de zondag. Om 10 uur stond de koffie klaar en druppelden de eerste mensen weer binnen. 
Erik en Anita van Duo Een en Ander vermaakten ons weer met cabaret en muziek uit hun nieuwe programma. Dit jaar in de tent ipv buiten omdat het volgens Erik minstens 20 graden kouder was dan vorig jaar en dat kon goed kloppen. 

Ondertussen kwam het nieuwe schutterstrio natuurlijk langs met een borrel en grote schalen met hapjes, zij waren snel ingelicht over de bijbehorende gebruiken. Bij hen thuis was door de buren en vrienden al versierd en/of werd dit op zondagmiddag gedaan. Voor iedereen die door Stokkum en over de Twikkelerweg rijdt, is het duidelijk waar deze mensen wonen. 

De Vennebekken stond evenals zaterdagavond weer klaar om ook de hongerige magen rond lunchtijd te vullen en het was ook deze zondagochtend/middag een gezellige Stokkums feest dag. 

Nadat het fruhshoppen afgelopen was, werd er gestart met het opruimen wat er ook bij hoort. Hoe mooi is het dan dat er een aantal aanwezigen graag wil helpen evenals de vrijwilligers die zich aan hadden gemeld. Vele handen maken licht werk, al waren sommige dingen toch nog zwaar om te tillen ;) 

We kijken terug op een goed verlopen feest. Op naar volgend jaar

Fruhshoppen en tja ook opruimen


Terug naar het nieuwsoverzicht
Aftrap jubileum tour Fanfare in Stokkum

Aftrap jubileum tour Fanfare in Stokkum

12/6/2024Bron: KOMIOK StokkumDe muziekvereniging De Fanfare Markelo bestaat 90 jaar en geeft daarom een reeks…
Dorpsraad Markelo en Buurtschappen op bezoek in Stokkum

Dorpsraad Markelo en Buurtschappen op bezoek in Stokkum

4/6/2024Bron: Stichting Dynamiek StokkumOp donderdag 23 mei was er geslaagde bijeenkomst in Stokkum van de Dorpsraad Markelo met de…
Stokkums feest op zaterdag

Stokkums feest op zaterdag

2/6/2024Bron: KOMIOK StokkumOp zaterdagmiddag stonden Marco Spijkerman, Erik Geerligs en Willibrord Woertman klaar met hun…
De vrijdag voor het Stokkums feest

De vrijdag voor het Stokkums feest

1/6/2024Bron: KOMIOK StokkumMet z'n allen een feest vieren in Stokkum, dat is het doel.  Dit vergt enige voorbereiding waar de…