Groeien en bloeien

2/6/2021Groeien en bloeien

Wie zaait zal oogsten. De nieuwe Ecozone achter de OBS Stokkum is ingezaaid met twee uitbundige bloemenmengsels en de metalen voetbalgoal is een mooi klimfruitwand geworden.  De aanleg is professioneel gedaan door loonbedrijf Lammertink en Erik en Auke Onland. Overbeek hoveniers zal met speciaal maaibeheer deze Ecozone nog extra cachet geven. Door deze fijne samenwerking is er over enkele weken al wat te zien van deze biodiversiteitsimpuls. Ondertussen is de tuinkas van de OBS Stokkum ook al aardig gevuld om daarmee de nieuwe moestuin te vullen. En de school en ook de BSO bij Lotje gaan de Ecozone en moestuin betrekken bij de lessen cq kinderopvang.

Meedenken en meehelpen?
Dat kan op allerlei manieren. Ideeën voor “fase 2” van deze extra vergroening/ecozone bij school kunnen doorgeven aan  de leden van Dynamiek Stokkum of aan Marita Pongers, leerkracht OBS. Een mailtje sturen naar dynamiek@stokkum.info mag natuurlijk ook.

Er is door twee handige Stokkumers al een concreet idee aangereikt om een waterpunt/-pomp te realiseren. Super!  Ook duurzaamheids- of vergroening ideeën op andere plekken zijn welkom. Dynamiek kijkt dan, of dit slim te combineren is in verband met mogelijke financiering/subsidie.

Natuurlijk is praktische hulp ook welkom. Zeker rondom de tuinkas en moestuin is een extra paar groene vingers fijn voor de leerkrachten en leerlingen. Af en toe een uurtje kennis delen of werkzaamheden verrichten is een kleine moeit en  geeft ongetwijfeld veel plezier. Reacties worden zeer gewaardeerd.

Tot slot nog even over het Stokkumsfeest. Natuurlijk komt er genoeg ruimte voor de tent en activiteiten!  Volgend jaar zal in nauw overleg met Komiok de gewenste oppervlakte gemaaid worden, zodat er in een mooie bloeiende setting met elkaar ouderwets gefeest kan worden.    

Meer foto's....


Terug naar het nieuwsoverzicht
Nieuwe Stokkumse informatieboekje

Nieuwe Stokkumse informatieboekje

16/6/2021Bron: KOMIOK Stokkum  Deze week zal bij alle inwoners van Stokkum het nieuwe informatieboekje bezorgd…
Nieuwsbrief Juni '21

Nieuwsbrief Juni '21

16/6/2021Bron: KOMIOK StokkumEindelijk is er weer een nieuwsbrief,  
Overwegen Stokkum dicht

Overwegen Stokkum dicht

13/6/2021Bron: Wonen in StokkumHet gaat om grootschalige spoorwerkzaamheden waarbij op meerdere plekken de spoorstaven,…
Stokkumse Muziek Bingo

Stokkumse Muziek Bingo

6/6/2021Bron: KOMIOK StokkumGisteravond werd de 1e online Stokkumse muziekbingo gehouden, ter vervanging van het…