Levendige Stokkumse Dynamiek avond

3/11/2023Levendige Stokkumse Dynamiek avond

De 2e editie van de Stokkumse avond – georganiseerd door Dynamiek Stokkum – trok veel belangstelling. In een gezellige sfeer werden veel Stokkumers bijgepraat over ontwikkelingen binnen Stokkum, de OBS Stokkum en KOMIOK. De "Wie-Woont-Waar Quiz" leverde veel interactie op, waarbij het -over en weer- kennis maken met nieuwe inwoners erg in de smaak viel.

De updates:

Dynamiek Stokkum;

  • Realisatie verbindende heggen in het Ulkenend. 2 km aan hagen, 500 m2 houtwal, ca. 70 sollitaire bomen en bessenstruiken. Goed voor de biodiversiteit, het landschap en het verbindt de erven en bewoners. Op 10/11 november en 17/18 zijn er plantdagen. Iedereen is welkom om mee te helpen! Opgave via:  https://www.stokkum.info/aanmelden/

Ook de leerlingen van de OBS zijn hier actief bij betrokken. Op 10 en 17 november verzorgd ‘het eetbare erf’ de lunch!

  • Vergroening/herinrichting schoolterrein. Dynamiek en heel veel andere organisaties en betrokkenen denken actief mee om te komen tot een totaalplan, waarbij de OBS de leen startpunt leiding heeft. De komende weken zal eerste schets worden gepresenteerd.
  • Informatie-/promotiebord OBS, Het Gebouwtje, Komiok. Vanaf de parkeerplaats is het niet duidelijk wie of wat er te doen is op deze locatie. Een gezamenlijk bord is in de maak.
  • Wensen, behoeftes, ideeën vanuit Stokkum waar Dynamiek Stokkum mee aan de slag zou kunnen? Geef ze door!

OBS Stokkum

Leerkracht Marita Pongers presenteerde het nieuwe schoolplan op hoofdlijn met als rode draad:  Iedereen is anders, iedereen hoort erbij! Je krijgt de vrijheid waar je verantwoordelijkheid voor kunt nemen.

Haar toelichting op de Big5: Koken met Ellen, de Schoolhond, Lego masters, VR Brillen, Vinckeboom werkte aanstekelijk.  Naast goed onderwijs – rekenen, taal, spelling- zijn er meerdere thema’s waarmee de leerlingen actief en samen aan de slag kunnen. Marita gaf aan dat het opnieuw inrichten van het schoolplein veel kansen geeft om (onderwijs) wensen en allerlei andere ideeën die leven binnen de diverse Stokkumse commissies te combineren. Het schoolterrein/-gebouw is van oudsher de  plek waarin Stokkum samenkomt. Ook nu weer!

Komiok

Voorzitter Esther Blomsma onderstreepte de variatie binnen het Komiok activiteitenaanbod. Voor ieder wat wils. En natuurlijk online te vinden op Stokkum.info en de socials, maar ook te lezen op de gele Komiok nieuwsbrief die zo’n 3 maal per jaar in de bus valt. Nog handiger: meld je aan voor de activiteiten whatsapp groep en scan simpel bijgaande QR-code!
Vanuit de zaal kwamen er nog een aantal tips om de pubers te betrekken bij activiteiten. Word vervolgd.....

WieWoontWaar-Quiz

Na het succes vorig jaar van de 3J’s, was het nu tijd voor de 3W’s. Via een online stemmingstool kon iedereen live de woning en -nieuwe- Stokkumers koppelen! Dit gaf veel reuring en inzicht!! Veel oude boerderij- en namen van vroegere bewoners kwamen aan bod in relatie tot de herkomst van en leuke feitjes over de nieuwe bewoners, die in grote getale aanwezig waren! Van piloot tot kapster, van advocaten tot medisch specialisten. Stokkum anno 2023 herbergt een keur aan mensen en beroepen. Een prachtige mix van inwoners, die aangeeft zich thuis te voelen in Stokkum! Graats (Gerda Kwast) ging uiteindelijk als winnaar van de Quiz met het goedgevulde “beste Noaber” pakket op hoes op an.

De dynamiek en gezelligheid van deze avond zorgde voor verbinding. Met als resultaat een goede “3e helft”. Redenen genoeg om deze Stokkumse avond jaarlijks op de agenda te houden.

Foto impressie


Terug naar het nieuwsoverzicht
OBS Stokkum verkoopt weer oliebollen op 31 mei

OBS Stokkum verkoopt weer oliebollen op 31 mei

24/5/2024Bron: OBS StokkumOp 31 mei, de vrijdag voor het Stokkums feest worden er weer heerlijke oliebollen verkocht door de…
Afsluiting kaartseizoen 2023/2024

Afsluiting kaartseizoen 2023/2024

22/5/2024Bron: Kaartclub Stokkum TroefHet seizoen is begonnen met veel enthousiasme in september. Wij hebben er een 4 tal nieuwe leden…
Stokkums feest 2024

Stokkums feest 2024

15/5/2024Bron: KOMIOK StokkumHet is bijna zover, het Stokkums Feest 2024. Op vrijdag 31 mei zullen er weer heerlijke oliebollen…
Een boeiende ochtend met Andre Vasters

Een boeiende ochtend met Andre Vasters

1/5/2024Bron: KOMIOK StokkumIn een volle huiskamer vertelde Andre Vasters vanochtend over wildbeheer in de Hof van Twente maar…