Stokkum, energiek de toekomst in

15/11/2019Stokkum, energiek de toekomst in

Een grote dag voor Stokkum, was er 's middags al een succesvolle presentatie van het nieuwe logo, dat bij de nieuwe Scholenvisie van OBS Stokkum past en 's avonds een informatieavond van Dynamiek Stokkum, met ook aandacht voor de School en uitgebreide toelichting van het Bouwplan.

Tijdens de middag sessie was er op uitnodiging van het Team van OBS Stokkum een feestelijke onthulling van het nieuwe logo door Hilde Jager. Hilde was gevraagd, als bekende Markelose sporter, om daarmee de nieuwe Onderwijsvisie “Bewegend leren” te ondersteunen. Locatiedirectrice Dorien Klein Teeselink gaf daarmee met haar team het startschot voor een nieuwe fase in ontwikkeling van de OBS Stokkum zelf, een buurtschapsschool met een duidelijk missie en visie, waar kinderen zich thuis voelen en zich volledig kunnen ontwikkelen in een landelijke omgeving. Zo'n school.. Waar vindt je dat nog.? In Stokkum dus !!  Bekijk hier het nieuwe PROMO filmpje..

De Informatieavond, georganiseerd door Stokkum Dynamiek, was ook een groot succes. Meer dan 100 Stokkumers en andere belangstellenden kwam af op het informatieve programma. Bij aanvang konden de mensen eerst kennis nemen van de huidige lesmethoden, voor velen een Eyeopener, de digiborden in alle klassen, groepen met allen een eigen laptop, Engels in alle groepen en een enthousiast TEAM waar je U tegen zegt. Het vervolg was in de zaal van het Gebouwtje waar de koffie al klaar stond en ook hier het Team de gelegenheid kreeg nog even uit de doeken te doen waarvoor zij staan. Een groot applaus konden zij na afloop oogsten en STOKKUM steunt de OBS.

Mark Oude Luttikhuis, als voorzitter van St. Dynamiek Stokkum, prees het team nogmaals en riep alle Stokkumers op om de school nog meer te ondersteunen in allerlei taken en klussen. We zijn als Stokkum trost om zo’n mooie school, met kwalitatief goed onderwijs, in onze buurtschap te mogen hebben!!

Vervolgens was het de beurt aan de “Bouwers”. Het “bouwplan”, om in Stokkum nieuwe woningen te gaan bouwen vordert gestaagd. Niet zo snel als wel door velen gehoopt was, maar wel gestaagd voorwaarts. Clifford Wiggers ging namens de Initiatiefnemers in op de afgelegde weg en de route die nog te gaan is. Aan de hand van een tijdlijn werd het proces van “eerste gedachte” tot aan realisatie stap voor stap belicht. Duidelijk werd wel dat de gesprekken met de omwonenden een belangrijk element steeds vormden in de hele planopzet. Het uiteindelijk plan, welke nu uitgewerkt wordt in een Bestemmingsplan, zal 10 woningen bevatten en geheel langs de Stokkumerweg zijn gesitueerd. 4 Starterswoningen, 2 Twee-onder-een-kap woningen en 2 Vrijstaande woningen. Momenteel zijn er al reeds 15 gegadigden die zich voor de verschillende type kavels hebben ingeschreven als belangstellenden. Heb je ook interesse? Maak dat dan kenbaar bij “De Keujer Makelaar Rentmeester” in Markelo.

Naast deze 2 hoofdthema’s is ook Stokkum Dynamiek druk met andere zaken, zoals daar zijn; Promovideo Stokkum, Nieuwe wandelroute, Welkomstpakket nieuwe inwoners, Duurzaamheid, project i.s.m. met school en Ondernemend Stokkum. Al met al een Dynamisch gebeuren in een levendige buurtschap!!

Afsluitend werd iedereen bedankt voor zijn en haar aanwezigheid en zodra er weer meer nieuws te melden is over Bouw of andere thema’s van Dynamiek Stokkum, dan melden wij ons weer.

Dynamiek Stokkum ook volop in beweging !!

Lees ook dit mooie artikel in de Tubantia van 15 nov. 2019

Dynamiek Stokkum
Jarno, Jorien, Henk, Jan, Kim, Mark en Willibrord

Meer foto's


Terug naar het nieuwsoverzicht
Stokkums toneel 2024

Stokkums toneel 2024

16/11/2023Bron: Stokkums ToneelHet Stokkums toneel heeft weer een mooi stuk uitgekozen en het repeteren is al even bezig. In 2024…
foutieve info over het darttoernooi op de nieuwsbrief

foutieve info over het darttoernooi op de nieuwsbrief

15/11/2023Bron: KOMIOK StokkumHelaas is de info over het darttoernooi op de papieren nieuwsbrief die u heeft ontvangen niet…
volgend jaar weer een sp(r)ooktocht

volgend jaar weer een sp(r)ooktocht

14/11/2023Bron: KOMIOK StokkumDe sp(r)ooktocht die in samenwerking met Kidsclub Elsen en Elsenerbrook georganiseerd werd (dit…
Nieuwjaarsvisite op zaterdag 6 januari met de Wild East

Nieuwjaarsvisite op zaterdag 6 januari met de Wild East

14/11/2023Bron: KOMIOK StokkumKom elkaar het beste wensen voor 2024 om 20.00 uur in het gebouwtje waar we starten met koffie en…