Paasvuur Stokkum 2023

4/4/2023Paasvuur Stokkum 2023

Pasen!

Daar hoort natuurlijk het boakeholt slepp’n bij voor de boake, die op 1e paasdag ontstoken zal worden.
Het boakholt slepp’n staat ook dit jaar gepland op Goede Vrijdag (7 april), waarbij de inwendige mens zeker niet zal worden vergeten.
Hoeveel eieren en pannenkoeken zullen er dit jaar opgegeten gaan worden?

We verzamelen ’s- morgens om 10:00 uur bij de boake aan de Oude Borculoseweg/Diepenheimsedijk, om vandaaruit in fraaie colonne met trekkers en wagens op pad te gaan. Omwille van de veiligheid verwachten we de kinderen onder begeleiding van een volwassene, dus NIET ALLEEN!

                                            Deelname op eigen risico.

Stokkumers die het snoeihout op Goede Vrijdag door de sleppers willen laten afvoeren, kunnen dat melden bij één van de leden van het boakholt comité.
Op 1ste Paasdag (9 april) wordt onze eigen “Stokkumse Boake” ontstoken. Met de kinderen, die dit leuk vinden, vertrekken we om 20:30 uur vanaf de parkeerplaats bij de school met fakkel of lampion in optocht richting het paasvuur.
Schutterskoning, schuttersprins en jonkvrouw van Stokkum, zullen de optocht leiden en om rond 21:00 uur het vuur aan te steken.
Om vervolgens met zijn allen te genieten van de warmte en te proosten, want met elkaar houden we deze mooie traditie levend!
Tot dan,
 

Het Boakholt comité:.
Frank Veltkamp / Rianne Harperink – 0645372974
Arjan Eertink / Janet Bril - 0611296389
Wilfred Wiggers / Kim Wiggers - 0615947649

trekkers


Terug naar het nieuwsoverzicht
Muziek en verhalen tijdens een speciale koffieochtend, wees welkom!

Muziek en verhalen tijdens een speciale koffieochtend, wees welkom!

1/11/2023Bron: KOMIOK StokkumOp woensdagochtend 1 november komt Gerrit Schoolen (Laren gld) ons vermaken met gitaarmuziek en…
Biljartfinales: speelschema's knockout rondes verstuurd

Biljartfinales: speelschema's knockout rondes verstuurd

18/9/2023Bron: KOMIOK StokkumDe speelschema's voor de 8e finales oftewel de knock-out rondes zijn reeds verstuurd aan de…
Kaartclub Stokkum Troef is weer gestart

Kaartclub Stokkum Troef is weer gestart

15/9/2023Bron: Kaartclub Stokkum TroefDe kaartclub Stokkum Troef is afgelopen dinsdag weer gestart met het nieuwe kaartseizoen. De…
Winst bij loopgroepen gevierd op OBS Stokkum

Winst bij loopgroepen gevierd op OBS Stokkum

14/9/2023Bron: OBS StokkumAfgelopen woensdag werden de kinderen van OBS Stokkum verrast met een heerlijk ijsje. Hiermee werd…