Stokkum in de Maarkelse Kwis

29/12/2018Stokkum in de Maarkelse Kwis

Vele Stokkumers deden op 28 december mee aan de allereerste Maarkelse Kwis. Zo ook Team Komiok Stokkum. Hun standplaats was Het Gebouwtje. Eén van de opdrachten was het schrijven van een persbericht over deze avond. Dat bericht willen we jullie graag laten lezen, zodat het voor iedereen duidelijk is, hoe ontzettend leuk en geslaagd deze avond was. Link naar het gehele Kwisboek. 

Het persbericht:

Vanavond deed team Komiok Stokkum mee aan de allereerste Maarkelsekwis. En ze deden het geweldig. Om 18:00 zat de teamcaptain klaar in het Beaufort. Langzaam druppelden de andere teamcaptains binnen. Hé doe jij ook mee, was een veel gehoorde opmerking.

Het team bestond uit 15-20 personen. Na het in ontvangst nemen van de vragen ging team Stokkum in Het Gebouwtje aan de slag. De vragen werden verdeeld in 10 groepen. De vragen ging o.a. over Maarkelsnieuws, sport, geschiedenis, eten en drinken, puzzels en je moet het maar weten.

Twee mensen gingen rijden naar Markelo. Eerst naar de Sporthal en daar een foto gemaakt. Die werd natuurlijk op tijd verstuurd naar de organisatie. Het kwartetspel opgehaald en toen naar de kerk. Daar vond een ware koehandel plaats. Maar met resultaat. Het kwartetspel compleet!

Een ander teamlid ging naar het kaasplein. Daar werd lekkere soep geserveerd door de schrijvers van “Het eetbare erf”. Wat zouden toch die ingrediënten zijn? Dat was de grote vraag. Er zat in ieder geval genoeg in om uit te kiezen. Ondertussen werd er ook nog een foto, een heuse selfie, gemaakt van de Prinses Beatrixstraat.

Op naar sportclub Markelo. Daar was het een drukte van jewelste. Wat een volk was er aan de Endemansdijk. Wat een gezelligheid. Wat een strijd. Nummers werden uitgewisseld van mensen die je niet kent. Misschien kun je daar nog weer extra antwoorden vinden, of een deel van je kwartetspel. Mooi om te zien. Markelo op z’n best.

Terug naar het Gebouwtje. Er moest nog een gerecht gemaakt worden. Maar wat maak je dan? Team Komiok Stokkum maakte “Maarkelse Kwis appelnoten taartjes” Het hoofdingrediënt is Maarkelse Nottnmix. Te koop bij Plus Blankhorst. En zeker een topper in hun assortiment.

In het crisiscentrum Het Gebouwtje werden vragen opgezocht. In boeken, op internet, mensen gebeld. Het was super om te zien hoe mensen samen bezig waren. Dit moet de organisatie ook hebben gezien toen ze een kijkje kwamen nemen.

Inmiddels is de avond al een groot gedeelte op weg en zijn we bijna helemaal klaar. Met trots kunnen we stellen dat bijna alle vragen zijn beantwoord. Misschien is Team Komiok Stokkum wel de winnaar. Dat zullen we pas zeker weten op de feestavond op 12 januari.

Geïnteresseerd geraakt... bekijk hier het gehele Kwisboek

 

 

Meer foto's


Terug naar het nieuwsoverzicht
Nieuws over het Stokkums Feest

Nieuws over het Stokkums Feest

21/5/2019Bron: KOMIOK StokkumNog even en het is weer tijd voor het Stokkums Feest. Dit keer op 1 en 2 juni. Ook dit keer hebben…
Jaarlijks uitje Toneel en KOMIOK

Jaarlijks uitje Toneel en KOMIOK

20/5/2019Bron: KOMIOK StokkumAfgelopen zaterdag was het jaarlijkse Toneel en KOMIOK uitje. Tijd om lekker met elkaar bij te…
Super gezellige Tapas en Cocktails avond

Super gezellige Tapas en Cocktails avond

17/5/2019Bron: KOMIOK StokkumWaan je in de zomer, eet tapas en drink cocktails. Dit was een beetje het motto tijdens de Tapas en…
Afsluiting Kaartseizoen 2018/2019

Afsluiting Kaartseizoen 2018/2019

16/5/2019Bron: Kaartclub Stokkum TroefAfgelopen vrijdag 11 mei, hebben we het Stokkum Troef kaartseizoen 2018/2019 afgesloten met een…