Stokkums feest op zaterdag

2/6/2024Stokkums feest op zaterdag

Op zaterdagmiddag stonden Marco Spijkerman, Erik Geerligs en Willibrord Woertman klaar met hun mooie auto's om het schutterstrio van 2023 op gepaste wijze op te halen. Als eerste werd Wesley Slot opgehaald, hij had er thuis al een mooi feestje met familie en vrienden van gemaakt en na een drankje mochten we hem meenemen. 
Op naar Boet Overbeek, ook hier waren de buren aanwezig om hem op weg te helpen, samen met zijn moeder stapte hij in de oldtimer en gingen we op weg naar de schutterskoning van vorig jaar. 
Bij Johan Inberg was het al gezellig met een aantal buren en een hapje en drankje ontbrak ook hier niet. We hadden een strak tijdschema waar dit jaar goed op gelet werd en gingen op tijd op weg naar Stokkum. Net voor we de Lochemseweg op wilden draaien bleek er toch oponthoud georganiseerd te zijn door een groter aantal buren van Johan en zij stonden met de bezems op de weg voor het tradiotionele meuten. 

Om 18.30 uur werd er gestart met het inschrijven voor het vogel schieten en vogel gooien en om 19.00 uur kon er gestart worden. Al snel werden vleugels, staarten en de koppen eraf gegooid en geschoten maar de daadwerkelijke romp van de vogels duurde toch nog iets langer. 
Rond 21.30 uur was het zover: een nieuw schutterstrio was bekend:
Femke Wittenberg is de nieuwe schuttersjonkvrouwe, 2 jaar geleden was dit haar ook gelukt en ze heeft dus al ervaring.
Wout Potman is onze nieuwe schuttersprins, zijn gezichtsuitdrukking ging heel snel van verbazing, onzekerheid naar blijdschap en met een grote lach op zijn gezicht nam hij de felicitaties in ontvangst.
Monique Meutstege lostte daarna het winnende schot bij de volwassenen vogel, ze sloeg haar handen voor haar gezicht en vroeg zich heel even af of ze er blij mee moest zijn of niet maar ook al snel overheerste de blijdschap en een mooier inburgeringsjaar kun je je niet wensen als nieuwe inwoonster van Stokkum. 

In de tent stond de band de Weekendkrachten klaar en was DJ Stefan te Pierik al bezig met het opwarmen dmv leuke muziek wat gezien de koude buitentemperatuur ook nodig was. Voorzitster Esther van de KOMIOK huldigde het nieuwe trio en oud schutterskoning Johan gaf nog enkele tips aan schutterskoningin Monique. 
Hierna werd er een feest gevierd zoals dat kan in Stokkum! 

de zaterdag van het Stokkums feest


Terug naar het nieuwsoverzicht
Aftrap jubileum tour Fanfare in Stokkum

Aftrap jubileum tour Fanfare in Stokkum

12/6/2024Bron: KOMIOK StokkumDe muziekvereniging De Fanfare Markelo bestaat 90 jaar en geeft daarom een reeks…
Dorpsraad Markelo en Buurtschappen op bezoek in Stokkum

Dorpsraad Markelo en Buurtschappen op bezoek in Stokkum

4/6/2024Bron: Stichting Dynamiek StokkumOp donderdag 23 mei was er geslaagde bijeenkomst in Stokkum van de Dorpsraad Markelo met de…
De zondag van het Stokkums Feest

De zondag van het Stokkums Feest

3/6/2024Bron: KOMIOK StokkumAl vroeg waren de KOMIOK leden in de weer om alles weer in gelegenheid te brengen voor het…
De vrijdag voor het Stokkums feest

De vrijdag voor het Stokkums feest

1/6/2024Bron: KOMIOK StokkumMet z'n allen een feest vieren in Stokkum, dat is het doel.  Dit vergt enige voorbereiding waar de…