Stokkumse Boake 2017

14/4/2017Stokkumse Boake 2017

Stokkumse Boake is volgens aloude tradities 1ste Paasdag weer ontstoken

Eerste Paasdag worden traditiegetrouw de Paasvuren ontstoken, zo ook in Stokkum. De Stokkumse kinderen en hun ouders hadden Goede Vrijdag de laatste hand gelegd aan deze mooie grote Boake.

Om kwart voor negen vertrok er een lange fakkelstoet vanaf de parkeerplaats bij school, vooraf gegaan door de Notabelen van Stokkum; Schutterskoning André Groothuis, Schuttersprinses Jetske Seep en Jonkheer Sjaak Elkink. Aan hun was ook de eer om de Stokkumse Boake, in het bijzijn van ongeveer 100 mensen uit de wijde omgeving, te ontsteken.

Het hout was gelukkig goed droog gebleven en brandde dan ook volop, waardoor men al snel een flink aantal stappen terug moest doen, door de indrukwekkende hitte die er vanaf kwam.

Door het mooie weer bleef het nog lang erg gezellig rond de Stokkumse boake...
Boake Commissie bedankt voor het vele werk, het was het weer dubbel en dwars waard!!

Foto's

Over ongeveer 2 maanden is het weer zover: Pasen! Daar hoort natuurlijk het boakholt slep’n bij, voor onze boake die op 1e paasdag ontstoken zal worden. Het Boakholt slep’n staat ook dit jaar gepland op Goede Vrijdag (14 april), waarbij de inwendige mens zeker niet zal worden vergeten. We verzamelen ’s morgens om 10:00 uur bij de boake aan de Oude Borculoseweg. 
Omwille van de veiligheid verwachten we de kinderen onder begeleiding van een volwassene, dus NIET ALLEEN! DEELNAME OP EIGEN RISICO Stokkumers die het snoeihout op Goede Vrijdag door de sleppers willen laten afvoeren, kunnen dat melden bij één van de leden van het boakholtcomité. Indien u zelf snoeihout wilt brengen kunt u dat ook melden bij één van de leden van het boakholtcomité.

Op 1ste paasdag (16 april) wordt onze eigen “Stokkumse Boake” ontstoken. Met de kinderen, die dit leuk vinden, vertrekken we rond 20:45 uur vanaf de parkeerplaats bij de school met fakkel of lampion in optocht richting de boake. Jonkheer Sjaak Elkink leidt de optocht naar de boake. Rond 21:00 uur zal het vuur ontstoken worden door Schutterskoning André GroothuisSchuttersprinses Jetske Seep en Jonkheer Sjaak Elkink. Het Boakholt comité:
Richard en Ilse Overbeek 06-46238356
Arjan en Miranda ter Welle 06-10716371
Ernst Goedhart en Annet van Vrouwerff 06-22624980


Terug naar het nieuwsoverzicht
Support Erik Onland op weg naar de finish

Support Erik Onland op weg naar de finish

1/3/2024Bron: Over StokkumersSTEUN & DONEER voor Erik !!Erik Onland, is 58 jaar oud. Hij is naast bekend Stokkumer, een…
Papiercontainer staan elders

Papiercontainer staan elders

29/2/2024Bron: OBS StokkumDe papiercontainers staan komend weekend (oudpapier halen!!) aan de Stokkumerweg 12a. In verband…
Oproep voor een boake plek!

Oproep voor een boake plek!

22/2/2024Bron: Stokkumse BoakeBeste Stokkumers, de commissie van de Stokkumse boake (paasvuur) is al weer druk aan het werk met…
De kop is eraf voor het Stokkums toneel

De kop is eraf voor het Stokkums toneel

18/2/2024Bron: KOMIOK StokkumDe kop is eraf voor het Stokkums Toneel. Het eerste weekend is goed verlopen, er viel veel te…