Update Dynamiek Stokkum

2/5/2019Update Dynamiek Stokkum

Beste Stokkumers, Dynamiek Stokkum is al bijna anderhalf jaar actief om Stokkum nadrukkelijker op de kaart te zetten. Uiteraard hebben wij niet stil gezeten en is er al het een en ander gaande. Hierbij een korte update rondom de 5 Dynamiek-aandachtsgebieden:

Profilering
Een aardig lijstje met acties:

  • Sinds kort is Stokkum zicht- en vindbaar op Instagram. Via @mooistokkum kun je ons volgen. Hierop plaatsen wij foto’s van onder andere de omgeving van Stokkum. Heeft u een mooie foto van Stokkum…, laat het ons weten en stuur het naar ons op.
  • Een heuse impressie-/promotievideo van Stokkum is in de maak. Met daarin de ‘grootste’ activiteiten en natuurlijk een paar mooie beelden van onze prachtige buurschap. Hiervoor is Rowin Veneman van Venefly gevraagd. Hij is al bezig met zijn drone om een opnames te maken, zodat deze eind dit jaar afgemonteerd kunnen worden. De foto hierboven is alvast een klein voorproefje.
  • Daarnaast komt er een nieuw infobord bij/voor Het Gebouwtje en onderzoeken we de mogelijkheid om een spiksplinternieuwe Wandelroute door Stokkum te realiseren. 

Communicatie
Op www.Stokkum.info (en de Facebook pagina) komt alles samen. Veel commissies binnen Stokkum maken hier gebruik van. Natuurlijk zijn leuke berichten rondom verhuizingen, jubilea en andere  activiteiten vanuit alle hoeken van Stokkum altijd welkom.       

Ondernemerscafé
Er zijn reeds twee ondernemersavonden geweest. Deze zijn prima bezocht en waren erg gezellig. Met bijna 100 ondernemers heeft Stokkum ook op dit front het nodige in huis. Onze volgende ondernemersavond zal op donderdag 14 november 2019 plaatsvinden. Noteer 'm vast in uw agenda.

Duurzaamheid
Voor dit “thema” zijn we nog op zoek naar concrete invulling.  Gaan we voor iets heel innovatiefs en/of is juist de collectieve insteek het beste? Ideeën…, ze zijn van harte welkom.   

Woningbouw
Ook dit project woningbouw heeft zeker niet stilgestaan! De (bouw)ondernemers hebben diverse opbouwende gesprekken gevoerd met de omwonenden, de Gemeente en ons. Op korte termijn zal er meer over de woningbouw in Stokkum bekend worden gemaakt.


Tot slot attenderen we alle Stokkumers graag op het Buurschapsbezoek van B&W van de gemeente Hof van Twente.
Op donderdagavond 4 juli a.s. komen zij op bezoek in Stokkum. Naast de aandachtsgebieden van Dynamiek Stokkum zal de Gemeente ook nog zaken naar voren brengen. De agenda volgt in mei.
Heeft u bepaalde onderwerpen waarvan u vindt dat deze besproken moeten worden?
Geef dit dan aan ons door via; dynamiek@stokkum.info

Dat geldt trouwens in het algemeen voor onderwerpen zijn waarvan u zegt; ‘daar moet iets mee gedaan worden!’
Als Dynamiek Stokkum zijn we met plezier katalysator rondom thema’s en processen die een positieve bijdrage leveren aan Stokkum.

 


Terug naar het nieuwsoverzicht
Nieuwe Stoelen

Nieuwe Stoelen

4/7/2020Bron: KOMIOK StokkumBegin dit jaar zijn we voorzien van nieuwe stoelen in 'de huiskamer' van het gebouwtje (zie foto).…
Schoonmaak Het Gebouwtje weer van start

Schoonmaak Het Gebouwtje weer van start

27/6/2020Bron: Het Gebouwtje StokkumTegelijk met de beperkte openstelling van het Gebouwtje, waarbij o.a. de biljarters weer zijn…
Jeu de Boules baan weer open

Jeu de Boules baan weer open

16/6/2020Bron: KOMIOK StokkumWe starten op dinsdag 16 Juni om 19:30 uur. We spelen wekelijks dit ontzettend leuke en gezellige…
Nieuw adres voor afslankadvies

Nieuw adres voor afslankadvies

10/6/2020Bron: Ondernemen in StokkumHeb  je  een  voedingsvraag  of  afvalwens?  Dan  kun  je  vanaf  heden  bij  Ramona …