Willian verteld over het krijgen van zijn Koninklijke onderscheiding

30/4/2024Willian verteld over het krijgen van zijn Koninklijke onderscheiding

“Wat was het ne mooin dag” verzucht Willian terwijl hij in zijn dagelijkse kloffie de koffie verzorgd, “helemaal niks heb ik in de gaten gehad”.
Met een goede smoes was Willian afgelopen vrijdag naar het gemeentehuis gelokt. Het zou wel mooi zijn wanneer hij zelf even meeging om de nieuwe vergunning voor de truckrun van komend jaar aan te vragen. Dus ging Willian in een shirtje met zijn oranje truckrunjasje erover, mee naar het gemeentehuis. Hij dacht nog steeds niet na over de dag die het was, waarbij de lintjesregen hoort. Bij het gemeentehuis aangekomen ziet hij een bekende van Gewoon Aans in het goede pak staan. Willian vraagt hem of hij een feestje had die dag, ja dat had hij, en ze lopen snel verder want ze waren aan de late kant voor hun afspraak.  Toen opeens, daar staat zijn hele gezin…… en ja, het kwartje valt ( en gelukkig had Truus natuurlijk de “goede kleren” meegenomen).

Het aanvragen van een koninklijke onderscheiding vraagt een forse voorbereiding en alles was gelukt zonder dat Willian het meekreeg. Voor de mensen die hem wat beter kennen, zal bekend zijn dat dit niet mee zal vallen. Mailtjes hierover konden niet naar het gezamenlijke mailadres of ge-appt worden naar Truus maar gelukkig zijn er dan uitwonende dochters. De afspraak die voor de middag stond werd telefonisch afgezegd en er mocht geen bevestigingsmail gestuurd worden. Vanuit ABZ werd er een chauffeur uit Nijkerk geregeld terwijl Willian in zijn ogen toch ook prima had gekund, enz. enz.

“Nooit op gerekend en er zijn nog zoveel mensen die nog wel veel meer doen, die verdienen het nog meer”. Willian blijft bescheiden. Hij laat me de aanbevelingsbrieven die gebruikt zijn om zijn lintje aan te vragen, doorbladeren. En ik kan niet anders dan bevestigen dat alles klopt wat ik lees en dat is alleen nog maar zoals ik hem ken. Een verbinder, een organisator, een toneelspeler, een regisseur, een vrijwilliger chauffeur en een hele waardevolle vrijwilliger in veel organisaties. De hoofdaanvrager was de Truckrun zoals ook te lezen in het bericht op Maarkelsnieuws en dat is ook waar Willian het meest trots op is.
Maar ook de andere verenigingen en organisaties die mee hebben gewerkt aan deze aanvraag, naast de Truckrun waren dit: de Koele, Franje, toneel Markelosebroek, toneel/buurt Stokkum (J tenH), PJGO, reisvereniging Beatenberg en het dorpsfeest, kunnen altijd op zijn volledige inzet rekenen of hebben hier in het verleden een gedreven persoon aan gehad. Bij al deze functies blijft Willian oog houden voor de mensen om hem heen en heeft oprechte belangstelling voor anderen. Dit is ook wat hij aangeeft bij anderen die een lintje verdienen en noemt het voorbeeld van iemand die haar leven lang mantelzorger is geweest. Een hele waardevolle taak die veel minder door de buitenwereld word gezien. Hierin heeft hij natuurlijk gelijk maar in alles wat Willian doet betekent hij ook altijd iets voor een ander en dat mag gewaardeerd worden.

Het lintje is dan ook dik verdiend Willian en wij zijn trots dat wij zo’n veelzijdige vrijwilliger in Stokkum hebben wonen!

Lintje Willian Potman


Terug naar het nieuwsoverzicht
OBS Stokkum verkoopt weer oliebollen op 31 mei

OBS Stokkum verkoopt weer oliebollen op 31 mei

24/5/2024Bron: OBS StokkumOp 31 mei, de vrijdag voor het Stokkums feest worden er weer heerlijke oliebollen verkocht door de…
Afsluiting kaartseizoen 2023/2024

Afsluiting kaartseizoen 2023/2024

22/5/2024Bron: Kaartclub Stokkum TroefHet seizoen is begonnen met veel enthousiasme in september. Wij hebben er een 4 tal nieuwe leden…
Stokkums feest 2024

Stokkums feest 2024

15/5/2024Bron: KOMIOK StokkumHet is bijna zover, het Stokkums Feest 2024. Op vrijdag 31 mei zullen er weer heerlijke oliebollen…
Een boeiende ochtend met Andre Vasters

Een boeiende ochtend met Andre Vasters

1/5/2024Bron: KOMIOK StokkumIn een volle huiskamer vertelde Andre Vasters vanochtend over wildbeheer in de Hof van Twente maar…