Zeer geslaagde Stokkumse avond

9/10/2022Zeer geslaagde Stokkumse avond

Verrassend, informatief en gezellig. Ruim 60 Stokummers genoten donderdag van een afwisselde avond in Het Gebouwtje.  Vanuit de besturen van Dynamiek, OBS Stokkum, Komiok en Het Gebouwtje werden korte updates gegeven over lopende zaken en plannen. En de 3j’s sloten de avond in stijl af.

Dynamiek

Alle 10 nieuwbouw woningen/kavels zijn verkocht en de oplevering zal rond februari 2023 zijn. Het bouwen gaat snel, er staat al een mooi geheel. Actueel aandachtspunt is de mogelijke kap van eiken en herplant aan de voorzijde. Dit is bekend bij de gemeente en wordt zorgvuldig afgewogen. Het verbindende groenplan wordt dit najaar met het planten van heggen en bomen in ’t Ulkeneind ook concreet. Hiervoor is definitief financiële dekking. De buurt, 14 erven hebben recent op Burendag dit reeds gevierd. En een van de nieuwe wandelroutes wordt opgenomen in het digitale netwerk van wandelroutes Nederland. De route start bij school. Het is de wens om dit startpunt uit te bouwen met een informatiebord, water-/ en oplaadpunt, zitbank en eventueel kunstwerk. De exacte plek hiervoor dient nog bepaald te worden.

OBS Stokkum

De nieuwe directeur Petra Lagrand maakte dankbaar van de gelegenheid gebruik om zichzelf voor te stellen en ontwikkelingen op de basisschool te schetsen. Petra komt uit een sportieve Noord Hollandse familie en woont nu al weer jaren in Oele, waar ze zich helemaal thuis voelt. Ze is bezig met een nieuw schoolplan, waarbij bewegend leren, samenwerking,  gezondheid en duurzaamheid (Ecoschools) zeker een rol blijven en gaan spelen. Ook wil ze met de moestuin aan de slag. Het liefst gecombineerd met de Ecozone plannen van  Dynamiek. Hulp van vrijwilligers met groene vingers is hierbij welkom.

Het Gebouwtje

Jan ten Hove was in de oude doos gekropen. De tijdlijn met foto’s was voor velen een feest der herkenning. Stokkum heeft een mooie geschiedenis van “met mekare stark”. Dat geeft extra saamhorigheid, lol en tastbaar resultaat. Het multifunctionele Kultuurhuis is daar een sprekend voorbeeld van. Het onderstreept het belang van vrijwilligerswerk. Zin om iets te doen voor Stokkum? Geef het door. Af en toe helpen wordt erg gewaardeerd en is ook gewoon leuk om te doen.  

 

Komiok

De motor van allerlei activiteiten in en buiten het Gebouwtje is natuurlijk de activiteiten vereniging Komiok. Esther Blomsma stelde de aanwezigen zes quizvragen, waarmee leuke ijkpunten van Komiok naar voren kwamen. Dat Komiok meegaat met de tijd bleek uit de vraag over QR codes en digitaal betalen.

 

Slotstuk met de 3J’s

Integratie in Stokkum. Hoe is gaat dat? Op deze vraag gaven de 3J’s op eigen wijze antwoord. Met de muzikale tune van “Wie van de 3?” en ondersteunt door een foto van de woning (boerderijnaam) stelden drie ’nieuwkomers’ zich voor. Jos Tijs (op “de Moes”), Jaap Molenkamp (op “De Weerd”) en Joop Kalkman (op “Bello”) gaven een kijkje in hun leven en keuze voor Stokkum. Dit leverde prachtige integratie-anekdotes en inzichten op! Kapper Joop deed dit via een online verbinding, maar verraste ook door het schenken van twee lekkere flessen zelfgemaakte likeur. Jos gaf aan veel liever hier, dan in Amerika te wonen en wil nog meer van Stokkum gaan genieten, omdat Corona dit nog wat tegengehouden heeft. Jaap vertelde levendig over zijn entree in Stokkum, zijn ontmoetingen met de buren en de ervaring van zijn dochter met de plaatselijke Casanova. Met zijn alom bekende Stokkums  lied: “Stokkum, dat mooie Stokkum” zong iedereen uit volle borst mee.

  

Dynamiek Stokkum kijkt met veel plezier terug op deze avond en op de eerste vier jaar van haar bestaan. Jorien Brinkers – penningsmeester - nam afscheid  van deze club. Wij bedankten haar inzet met een prachtige bos bloemen. Haar plek wordt ingevuld door Pauline Duringhof.

De 7 Dynamiekers gaven aan op zoek naar nieuwe wensen, ideeën en kansen om mee aan de slag te gaan, want het geeft energie om Stokkum nog leefbaarder en mooier te maken.  Input is van harte welkom, geef het door!


Terug naar het nieuwsoverzicht
UITNODIGING INFORMATIEAVOND - Klassementsproef Stokkum

UITNODIGING INFORMATIEAVOND - Klassementsproef Stokkum

13/4/2024Bron: Wonen in StokkumBeste Stokkumers, In 1982 werd de allereerste rally rond Hellendoorn verreden. Op 20/21 september…
De bierproeverij: iederene vanochtend weer good te passe?

De bierproeverij: iederene vanochtend weer good te passe?

13/4/2024Bron: KOMIOK StokkumGisteravond werden de biertjes van bierbrouwer Op N Brink uit Elsen geproefd. Erik Nijland gaf…
Afscheid van bestuurslid Sabine Woertman

Afscheid van bestuurslid Sabine Woertman

12/4/2024Bron: Het Gebouwtje StokkumGisteren namen we afscheid van Sabine uit het bestuur van Het Gebouwtje. Tien jaar geleden, op 12…
Kinderen van de OBS-Stokkum meld je aan voor de loopgroep

Kinderen van de OBS-Stokkum meld je aan voor de loopgroep

12/4/2024Bron: Wonen in StokkumBeste kinderen van (OBS) Stokkum, De voorbereiding voor de optocht gaat beginnen en we hebben jouw…