NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN

SEIZOEN 2013

 

 

Stokkums Toneel is weer achter de rug, even terugblikken

In de zomer van 2012 werden er weer verschillende toneelboeken gelezen want wat kon er tippen aan het vorige seizoen. Dit viel dan ook niet mee. In november kwam de groep bij elkaar en werd er gestart met het gezamenlijk lezen van 3 stukken die uit waren gezocht. De eerste twee vielen toch al snel af maar gelukkig bleef er nog een over waar wel kansen in gezien werden.
De rollen werden verdeeld en er kwam een jonge meid tekort, op naar Hargeerds waar Daphne heel graag mee wilde spelen. Het oefenen viel niet zo hard mee deze winter, er waren vrijwel geen avonden dat de hele club compleet was en dan die mobiele telefoons…………… Als het eind in zicht komt, blijkt het toch altijd weer goed te komen en op 13 februari werd de generale gespeeld die nog niet eens zo slecht was. Dat moest ook wel want ondertussen waren de kaarten al uitverkocht en de lat ligt hoog. Het ging beginnen.

De eerste voorstellingen verliepen goed, de spelers groeiden in hun rol en Cornelis en Geertman Zoer zagen hun camping in hoog tempo vollopen. Albert wist niet wat hem overkwam met alle aanbidsters maar gelukkig hield de postbode een oogje in het zeil.

Op zondag 24 februari kwam het bericht dat 2 speelsters door familieomstandigheden per direct niet meer mee konden spelen. Het eerste telefoontje kwam s’ochtends rond 9.00 uur en snel werd er naar Alies ten Hove gebeld, zij was bereid om de rol (die gelukkig niet zo groot was) over te nemen en zo kon het toch nog doorgaan. Om 12.10 uur opnieuw telefoon en wat doe je dan, snel overleg en dan naar de overkant. Rianne Stomps had als souffleuse het stuk al aardig in haar hoofd, zij was degene die het snelst de rol kon leren. Terwijl zij haar boek ophaalde die nog in het gebouwtje lag, kwam de eerste auto met mensen al aanrijden. Ze had 1 ½ uur om de rol in haar hoofd te krijgen.

Ook voor de vaste spelers was het even wennen, als er opeens een andere tegenspeler staat, maar het ging prima. Wat de een aan tekst even kwijt was, kon de ander opvangen en zo werden alle uitvoeringen gespeeld volgens schema. Het publiek bleef enthousiast en zowel spelers als publiek hadden veel respect voor Alies en Rianne, die daar toch maar moesten staan.

Nieuw was dit jaar ook de mogelijkheid om na afloop een gezellig drankje te drinken en even met de spelers na te praten. Dat dit in de smaak viel bij velen bleek wel uit de brede interesse hiervoor. Goed initiatief van de activiteiten stichting KOMIOK en voor herhaling vatbaar. Al met al toch een mooi toneelseizoen waarin het Stokkumse Motto "met mekare stark" weer bewezen werd. We hopen wel dat het volgend jaar wat minder hectisch verloopt.

Mede met inbreng en daarvoor dank aan Gerdien Jansen.

 

Het speelschema 2013 met een overzicht van de beschikbare kaarten;

HELAAS ZIJN ALLE PLAATSEN UITVERKOCHT
U kunt nog wel opgeven voor de reservelijsten !!
Klik hier om verder te gaan.....

In de rechterkolom zal tekens een zo actueel mogelijke weergave, middels de bekende knipperende verkeerslichten, van de actuele beschikbaarheid worden getoond.

 

Telefonische reserveringen of afzegging kunt u doorgeven op het volgende nummer
Tel. 0547 -
     362054

 

ACTUELE STAND VAN ZAKE OP 15-12-2017 23:34:21
 

 

- Groen = nog voldoende kaarten beschikbaar

- Oranje  = nog enkele kaarten beschikbaar

- Rood = helaas "uitverkocht"

Vrij. 15 februari

20:00 uur

 

Zat. 16 februari

20:00 uur

 

Zon. 17 februari

14:00 uur

 

Vrij. 22 februari

20.00 uur

 

Zat. 23 februari

20:00 uur

 

Zon. 24 februari

14:00 uur

 

Woe. 27 februari

20.00 uur

 

Vrij. 1 maart

20:00 uur

 

Zat. 2 maart

20:00 uur

 

 

 

Voorverkoop aan Stokkumers loopt al zeer voorspoedig  (29-01-2013)
Vandaag was er gelegenheid voor de Stokkumers om, voorafgaand aan de telefonische verkoop, alvast kaarten te kopen. Het liep gelijk al redelijk storm, met als gevolg dat er al meer dan 500 kaarten zijn verkocht.
De efficiënte opstelling gaf een vlotte doorloop, waardoor niemand lang hoefde te wachten. Morgen om 19:00 uur zullen de lijnen open gesteld worden voor de telefonische verkoop en daarvoor kunnen we alleen zeggen, blijf het vooral proberen wanneer er het eerste half uur niet door te komen is. We werken met 2 lijnen en doen ons uiterste best om u zo spoedig mogelijk te woord te staan. Kijk vooraf ook even op de site om te zien of er al datums zijn uitverkocht!!

 

Woensdag 30 januari start de telefonische kaartverkoop  (20-01-2013)

Het is al bijna zover, dat het Stokkum's Toneel al weer voor de 38ste keer voor u op de planken gaat staan. Wilt u ook dit spektakel meemaken, reserveer dan tijdig uw kaarten, want "VOL is VOL".

Kaarten kunnen worden besteld vanaf woensdag 30 januari ’s avonds vanaf 19.00 - 21:00 uur via de telefonische kaartenverkooplijnen(2) onder telefoonnummer 0547 362054. Op dit nummer staan wij u ook de rest van de week, op werkdagen alle avonden vanaf 19:00 uur en zo nodig ook zaterdagmorgen vanaf 9:30 uur persoonlijk te woord. Daarna kunt u altijd ons antwoordapparaat inspreken.

   BEL 

0547 362054
(vanaf 30 januari 2013 om 19:00 uur)


 

Noteer alvast de data van het seizoen 2013 (07-01-2013)

Enkele maanden zijn de spelers al weer druk aan het lezen en oefenen voor het nieuwe stuk. De komende uitvoeringen betekenen alweer het 38ste jaar van het Stokkum's toneel.

Het stuk dat zij komend jaar gaan spelen heet...


Blijspel in 3 bedrijven,
geschreven door Herman van der A.

Korte inhoud van het stuk:

Als de grond van de drie broers Zoer wordt onteigend voor woningbouw, komen ze zonder werk te zitten en dat is niets voor ze. Cornelis, de oudste komt dan met
het voorstel een camping te beginnen op de 2 hectare grond die ze nog over hebben. Albert de middelste broer voelt daar niets voor, te meer omdat Cornelis
zonder de nodige vergunningen wil werken. Geertman, de jongste broer van het drietal ziet er wel brood in, samen met Cornelis vormt hij dan ook de directie van de camping....  nou ja, camping....  Het wordt in ieder geval weer lachen…

Kom het zelf bekijken bij het Stokkum’s Toneel, op…

Data om alvast te noteren;

Vr.15 - Za.16 & Vr.22 – Za.23 febr.
 Wo.27 febr.
& Vr.1 – Za.2 mrt. 2013
Allen aanvang 20.00 uur

Zo.17 & Zo.24 febr. 2013
Beiden aanvang 14.00 uur

Wij zullen de abonnees van de nieuwsbrief vroegtijdig informeren hoe men straks eenvoudig kaarten kan bestellen.

Ook abonneren op de Nieuwsbrief?   Klik dan eenvoudig hier!!

 

Wij hopen u allen te mogen ontvangen bij één van
onze komende uitvoeringen in
2013.

 


Men is al weer druk aan het repeteren.. (17-11-2012)

Het Stokkum's Toneel is al weer druk bezig met de eerste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2013. Het nieuwe stuk "Camping en botenverhuur Zoer" is geschreven door de bekende Drentse schrijver Herman van der A en is een leuke en  onderhoudende komedie. Later meer hier over...

Iets meer over de schrijver: Herman van der A, (Nieuw-Weerdinge 1950) is Toneelschrijver. Debuteerde in 1983 met het stuk "Boer'n op vrijerstoer". Gaf daarna zijn baan als timmerman op en ontving een stipendium van de provincie Drenthe voor het zoeken naar nieuwe vormen van Drents toneel. Daardoor kon hij zich één theaterseizoen verdiepen in het aanbod op toneel- en cabaretgebied. Richtte in 1984 een eigen theatergroep Platwark op, bestaande uit mensen zonder werk. Aanvankelijk schreef hij 'vernieuwend' Drentstalig toneel. Tijdens een lange revalidatie schreef hij de absurdistische komedie  “Een slopend bestaan” (1987), die door Rob van der Ree geregisseerd werd. Daarna koos hij bewust voor eenvoudig amusement; in korte tijd maakte hij naam als schrijver en uitgever van dwaze komedies en revues in het Drents. Inmiddels is Van der A ook huisschrijver voor 't Aol' Volk te Emmen. In 1994 opende hij in Roswinkel een theaterboerderij, De Noorderbak, die gezien wordt als een nieuw podium voor het Drentsche (amateur)theater.

Blijf deze site in de gaten houden voor het laatste nieuws, of schrijf u in voor de speciale nieuwsbrief van het Stokkum's Toneel om niets te missen van wat er komen gaat. Binnenkort zullen we de voorlopige speeldata bekend maken en daarbij alvast een tipje van de sluier zullen oplichten.

 

Wilt u ook in de toekomst automatisch op de hoogte worden gehouden van actuele zaken rond het Stokkums Toneel?

Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief.

 

Wilt u reageren richting de spelers?

Maak dan gebruik van hun eigen

GASTENBOEK
STOKKUM'S TONEEL !!